XENIA IUS +
Xenia Ius + so vse, kar vam je doslej življenje zamolčalo.

Katja Stare, flavtiskta, saksofonistka, vokalistka in ljubiteljska bobnarka, poučuje flavto in vodi flavtistični orkester na glasbeni šoli v Kranju. Je stalna članica skupine Jazoo, s katero pripravljajo šesti album in Xenia Ius +, kjer je pustila svoj avtorski pečat na treh albumih: Čuvaji ognja, Enciklopedija človeka in soljudi ter Katedrala ljubezni. S skupino Hidden View, kjer je glavna vokalistka, so izdali prvenec Oceans. Med drugim je sodelovala z različnimi zasedbami in glasbeniki, kot so Trutamora Slovenica, Anže Palka-Flamenko orkestra, klasični duet flavta-kitara z Urošom Usenikom, E.V.A. band, Jerica Mrzel – uglasbena poezija dr. Franceta Prešerna… Je avtorica glasbe za lutkovne predstave (Krilčica, Janez Blont, Okoli sveta, Zrcalce, Mica Potica…) in soustvarjalka glasbe za filme ( Xsana, Izhod, Goveja postrv). Z umetniškim imenom Katy Starr pa v zadnjem času blesti na klubski sceni in haus party-jih, kjer si da duška v improvizaciji, v kateri ji trenutno na tem planetu ni para.

Katarina Nasteska, bobnarka, pevka, ki je sodelovala pri različnih glasbenih zasedbah: Fikus - kompilacija Držte jih! To niso Niet!!! (Vinylmania, 1998), album Pet kugl proti balinčku (Kif Kif, 1999); soul band Flava!; PHONOMONICS – štirje videospoti za pesmi Think Twice, Bring It On, Crazy Things, Pohitiva; WICKED CREW – pesem Da nu one je izšla na kompilaciji International Heavy Metal Box Set (Meathead Records, Canada, 2003); FROZENCHILD – album Birth (CPZ, 2007); dva videospota za pesmi Pretence in Desire; AGE of ANTS – Mass Movement (2008), videospot za pesem Sick Just Like You; Maya – spremljevalni vokali; Ksenija Jus, Katedrala ljubezni – Človeška dlan. Sodelovala je v gledaliških predstavah: BELA – glasbeno-plesna gledališka predstava (režija: Bara Kolenc, 1999); Mestno gledališče ljubljansko (MGL) – bobnarka v predstavi Julij Cezar (William Shakespeare, režija: Dušan Jovanović, 2004/05). V bogati in dolgoletni glasbeni karieri, je v družbi sebi enakih – odličnih glasbenikov in glasbenih zasedb, obiskala številne koncertne odre, domala na vseh kontinentih. Katarina je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, ki si najbolj želi, da se vsa bitja, tudi najmanjša, spoštuje in ceni, se jim nudi veliko razumevanja, empatije in kar je še lepega in pomembnega za dobre, nenasilne odnose na vseh ravneh.

Ksenija Jus, pesnica, skladateljica, pisateljica glasbenih besedil, predvsem pa - kantavtorski glas srednje generacije – ne samo doma – temveč tudi izven meja matične vesoljske enote imenovane planet zemlja. Njeni iskreni prijatelji živijo v vzporednih svetovih živalskega in rastlinskega sveta, zelo rada ima tudi ljudi, ki jih včasih (tudi sebe) težko razume, a zato toliko bolj čuti. Njene pesmi so prevedene v razne jezike. Interpretirajo jih številne glasbenice in glasbeniki in njihov način in dojemanje pesmi jo zelo osrečuje. Je članica Ženskega pevskega zbora Kombinat, Društva slovenskih pisateljev in Sindikata glasbenikov Slovenije. Za kantavtorsko delovanje je prejela literarno nagrado Mira, ki jo podeljuje ženski odbor PEN. Njeno ustvarjalno področje sega v gledališki svet, kjer deluje kot avtorica gledališko-glasbenih hepeningov in avtorica glasbe. Ve, da prihajajo dnevi, leta in tisočletja, ko na tem planetu ne bo več niti enega samega bitja, ki bi še naprej želelo živeti v kraljestvu lažnih bogov pohlepa, revščine, strahov, delitev, vojn in sovraštva. To vedenje z radostjo deli z vsemi, ki jih srečuje v enosti. Tam svetimo vsi enako – skozi srce